Fungicheck (test op schimmelnagels)

Heeft u het vermoeden dat u een schimmelnagel heeft en wilt u zeker weten of dit ook daadwerkelijk zo is? Binnen 10 minuten kunt u  het zeker weten. 

Er bestaan diverse soorten schimmels. Dermatofyten is de meestvoorkomende schimmel (ca. 94% van de schimmels worden hierdoor veroorzaakt) en wordt gevoed door keratine. Deze groeien in huid, haar en nagels.  De Fungicheck test dan ook de schimmelnagels op dermatofyten. Deze nestelen zich van buiten naar binnen.

Vaak wordt er gedacht dat men een schimmelnagel heeft. Toch is er een kans van 50% dat het een geheel andere aandoening is, welke met het blote oog op een schimmelnagel kan lijken, maar het dus niet hoef te zijn. Enkele andere aandoeningen kunnen nl zijn: een bacterie in de nagel (ziet er dan vaak groen of zwart uit en ruikt), een psoriasisnagel (vaak groeit er ook veel eelt onder de nagel), een onycholysisnagel (de nagel laat los), een onychogryphosis nagel (de hoornlagen van de nagel stapelen zich op en daardoor wordt de nagelplaat heel dik). Dit laatste komt vaak voor bij oudere mensen.

Waarom deze fungicheck? 
Er zijn een aantal andere opties welke bij de huisarts voorgesteld worden, nl
* een microscopische methode, deze geeft ca.60% zekerheid 
* een kweekmethode, deze geeft ca. 50% zekerheid
* een PCR test, deze geeft ca. 73% zekerheid 
Al deze bovengenoemde testen kunnen mbt prijzen uiteenlopen van ca. Euro 40 tot wel Euro 80 . Daarnaast kan het een aantal dagen tot weken duren, voordat je een uitslag heb.
De Fungicheck geeft ca. 97% zekerheid en kost eenmalig slechts Euro 37,50 , maar behalve voorgenoemde punten is de uitslag ook binnen 10 minuten bekend. Tevens bent u al bij de pedicure en er kan dan direct een plan van aanpak worden vastgesteld!

Hoe werkt de Fungicheck?
Eigenlijk werkt het een beetje als de PCR zelftesten voor de Covid.
Er wordt een klein stukje nagel afgeknipt  of een klein beetje afkrabsel. Dit wordt in een substantie gedaan en dat moet even vermengt worden. De vloeistof wordt op de teststrip aangebracht en als er 2 streepjes zichtbaar worden, dan is er een schimmel in de nagel gevonden. 

Nagelreparatie dmv Sculpture Gel  (Myscose, ook wel kalk of schimmelnagels)

De nagel welke gerepareerd moet worden, wordt gefreesd tot hoever het mogelijk is. Er moet wel een stukje nagel blijven zitten om daarna de Sculpture Gel met een spatel en penseel erop aan te kunnen brengen. Dit is nodig om de gel te laten hechten. Als de gel is aangebracht, moet deze 1 minuut onder een ledlamp uitharden. Daarna wordt de nagel gemodelleerd en kan er gekozen worden om de gelnagel te voorzien van een natuurlijke rozige teint of een mooie gellak (samen met de andere teennagels).
Na deze behandeling kunt u weer voor de dag komen.
Het doel van een sculpture gel nagel is om uw slecht uitziende nagel er weer netjes uit te laten zien en als u 2 x daags uw gelnagel ook behandelt met de HFL Solution Spray, dan komt u van uw schimmelnagel af. De gel trekt als het ware de gezonde nagel vanuit de nagelmatrix en de spray zorg ervoor dat de schimmel bestreden wordt. Houd er wel rekening mee dat dit traject zeker een jaar kan duren en deze behandeling 1 x per 6 weken herhaald dient te worden.

Nagelreparatie dmv Sculpture Gel (Tunnel, Stoot, Trauma, Ingroeiende of afgebroken nagels)

Bij bijvoorbeeld tunnel en/of ingroeiende nagels worden de zijkanten uit de huid  geknipt en er wordt een groefje in de nagel gefreesd. Bij stoot of trauma nagels wordt er eerst gefreesd wat nodig is en daarna wordt bij al deze te behandelen nagels hetzelfde gedaan als bij de mycose (kalk / schimmel) nagels. De Sculpture Gel wordt ook met een spatel en penseel erover aangebracht. Als de gel is aangebracht, moet deze 1 minuut onder een ledlamp uitharden. Daarna wordt de nagel gemodelleerd en kan er gekozen worden om de gelnagel te voorzien van een natuurlijke rozige teint of een mooie gellak (samen met de andere teennagels)

Na deze behandeling kunt u weer voor de dag komen.
Het doel van een sculpture gel nagel is om uw slecht uitziende nagel er weer goed uit te laten zien of  bij een ingroeiende of tunnelnagel stimuleren om goed te groeien en daardoor de klachten weg te nemen. Deze nagels krijgen meer ruimte onder de gelnagel en kunnen daardoor wat beter in de breedte groeien en door de druk van de gelnagel kunnen ze niet terug groeien in een tunnelvorm. Maar ook bij deze behandeling zal er elke 6 tot 8 weken een herhaling plaats moeten vinden totdat het probleem is opgelost. 

Teen en/of Vingernagels lakken met Gellak en uitharden onder een Ledlamp

Deze manier van lakken zorgt ervoor dat uw teennagels zeker 6 weken en uw vingernagels ca. 3 weken (uw vingernagels hebben nl meer te verduren..) mooi van kleur blijven voorzien. Er wordt hierbij eerst een basislak aangebracht (bij de vingernagels gebruik ik een de builder clear polish, waarmee zelfs verlenging mogelijk is). Hierna wordt er tenminste 2 x de gewenste kleur aangebracht en op het laatst wordt er en topcoating overheen gelakt. Dit alles wordt steeds uitgehard onder een Ledlamp.

French Manicure op vinger en/of teennagels

Bij French Manicure wordt er net als bij de normale gellak een basislak bij de teennagels en een builder clear polish bij de vingernagels aangebracht en uitgehard onder de Ledlamp. Hierna wordt er met een witte gelpolish een wit randje aangebracht, wat de "normale" nagel meer accentueerd. Na dit alles wordt er wederom een topcoating aangebracht en uitgehard onder een Ledlamp.

Wrat verwijderen dmv Cryopen 

Wratten, zeker voetwratten, kunnen hinderlijk zijn en klachten veroorzaken. Ze lijken soms  op het 1e gezicht op likdoorns. Vaak zijn er donkere puntjes zichtbaar, dit zijn bloedinkjes. Doordat ze vaak onder de voeten zitten en het gewicht erop steunt, groeien ze naar binnen en vormt er zich een laagje eelt overheen.  Onderscheid tussen likdoorns en wratten is vaak het volgende... Pijn bij zijdelingse druk (knijpen)? Het gaat om een wrat. Pijn bij indrukken vd plek? Het gaat om een likdoorn.

Om een wrat te verwijderen zijn er een aantal mogelijkheden bij mij in de salon:

1.  Smeer het 1 of 2 x daags in met HFL  Dermazink.
Na een aantal weken wordt de wrat min of meer  naar de  oppervlakte getrokken en kan er elke keer  bij een pedicure behandeling een stukje weggesneden worden en uiteindelijk zal de wrat verdwenen zijn.

2. De wrat wordt dmv een Cryopen behandeld. Hierbij wordt eerst het eeltlaagje verwijderd. Daarna wordt de wrat gedurende 10 tot 20 seconden aangestipt met de Cryopen.   Deze pen bevriest de wrat.  Dit gebeurd heel nauwkeurig. De bevriezing dringt een paar mm naar binnen. Tijdens de behandeling vormt er zich heel even een wit laagje. Dit trekt na een aantal seconden weg. Je voelt nagenoeg niets van het bevriezen. Dit in tegenstelling tot hoe het vaak bij de huisarts vroeger, of wellicht nu nog , gaat.  Vaak wordt daar nl teveel omliggende huidweefsel mee bevroren en dat kan pijnlijk zijn.
De behandeling met de Cryopen dient 3 tot 4 keer in de opvolgende weken herhaald te worden en uiteindelijk zal de wrat afsterven en dus verdwijnen. Bij hardnekkige wratten kan de behandeling evt. nog herhaald te worden.

Biab op de Vingernagels 

Biab staat eigenlijk voor Builder In A Bottle, ofwel bouwer in een flesje. Om je nagels te verfraaien kan je er gewone nagellak op doen, dit brokkelt wat sneller af. Een betere variant is gelpolish, ofwel gellak. Dit wordt in een paar lagen aangebracht en tussendoor steeds uitgehard onder de ledlamp. Dan heb je Gelnagels en ook nog Acrylnagels. Dit zijn de hardere varianten. Tussen de gellak en gelnagels is nu de Biab ontwikkelt. Deze gel is dikker dan gellak, maar dunner dan een kunstnagel. 
Het is ideaal om een natuurlijke nagel te verstevigen of evt te verlengen. Tegelijkertijd egaliseert het oneffenheden van de natuurlijke nagel. 
Biab kan ook op kortere nagels aangebracht  worden en is daarom geschikt voor mensen die nagels bijten en hun nagels graag wat langer willen laten groeien.

De nagels worden eerst in model gevijld en met een buffervijl wordt de nagelplaat wat doffer gemaakt en daarna ontvet.  Dan komt er een 1e dunne laag op de nagels,  dit wordt uitgehard onder de ledlamp. Vervolgens wordt er per nagel nog een laagje  en een opbouw gedaan en wederom wordt dit uitgehard onder de lamp. Op het laatst kan er evt nog een gekleurde  gellak worden aangebracht of als je dat niet wilt, dan wordt er een glimmende topcoat over de nagels  aangebracht en natuurlijk wordt ook deze laag uitgehard onder de ledlamp. 

Het zou gemiddeld tussen de 2 en 4 weken mooi moeten kunnen blijven zitten, maar dit verschilt per persoon. Ditzelfde geldt voor gellak of  gelnagels.  Het kan van zoveel factoren afhangen.  Handen vaak wassen, desinfecteren,  soppen zonder handschoenen te dragen etc etc